چگونه نیاز موبایل به شارژ را در حد امکان کاهش دهیم
1. اگر از بلوتوث استفاده نمیکنید، آن را خاموش کنید.بلوتوث خود به تنهایی باتری زیادی مصرف میکند. بعد از استفاده هدست یا هندزفری بلوتوث یا نقل و انتقال فایل، عکس، صوت و... از طریق بلوتوث فراموش نکنید آن را خاموش نمایید.
2. نور صفحه نمایش خود را کم کنید.بعضی از گوشیها به طور خودکار نور صفحه نمایش خود را با توجه به نور محیط تنظیم میکنند ولی بعضی دیگر از گوشیها این قابلیت را ندارند و باید خود کاربر این کار را انجام دهد.
3. از عکسهای متحرک استفاده نکنید.محافظ های صفحه نمایش و عکسهای متحرک پس زمینه بسیار جالبی هستند ولی مصرف باتری شما را بیشتر میکنند.
4. زنگ موبایل خود را تنظیم کنید.زیرا زنگ با صدای بلند، به همراه لرزش، انرژی زیادی مصرف میکند که باعث میشود باتری زودتر خالی شود.
5. باتری خود را بشناسید.بعضی از گوشیها باتری های لیتیومی دارند و برخی باتریهای نیکلی. در مورد باتری های نیکلی، قبل از اولین بار استفاده باید گوشی خود را تا 10 ساعت شارژ کنید تا تمام ظرفیت باتری قابل استفاده شود، اما درباره باتریهای لیتیومی تنها تا زمانی که اعلام میکند باتری شارژ شده است کافی است.
باتریهای نیکلی بعد از مدتی استفاده از آن و شارژ مجدد، نیاز به تخلیه کامل باتری دارد چون در غیر این صورت زود خراب میشود ولی باتریهای لیتیومی این مشکل را ندارند. این باتریها را هر موقع که لازم بود شارژ کنید و لازم نیست صبرکنید تا شارژ آن کاملا تخلیه شود.
باتریهای نیکلی بعد از مدتی استفاده از آن و شارژ مجدد، نیاز به تخلیه کامل باتری دارد چون در غیر این صورت زود خراب میشود ولی باتریهای لیتیومی این مشکل را ندارند. این باتریها را هر موقع که لازم بود شارژ کنید و لازم نیست صبرکنید تا شارژ آن کاملا تخلیه شود.
6. باتری را خنک نگهدارید و جلوی نور آفتاب قرار ندهید
باتریهای لیتیومی در خود تجهیزات محافظت در برابر حرارت دارند که اگر مدت طولانی در شارژ باشند صدمه ای به آنها وارد نمیشود. اما با این حال اگر باتریهای لیتیومی را بیش از یک هفته شارژ کنید یا اگر گوشی شما مرتب مقابل نور مستقیم آفتاب یا نزدیک منبع گرمایی باشد، صدمه میبیند.
ترفندهایی برای افزایش عمر باتری گوشی های هوشمند
اکثر گوشی های هوشمند دارای قابلیت چند وظیفه ای (Multi-tasking) هستند. به این معنی که چند اپلیکیشن می توانند همزمان باز بمانند و در صورت لزوم به آن ها دسترسی پیدا کرد. این کار به شدت ریزپردازنده گوشی را تشنه برق می کند و معضل اصلی کاربران است.
در سیستم عامل iOS با دوبار زدن دکمه Home نواری در زیر صفحه باز می شود و اپلیکیشن های فعال را نمایش می دهد. بر روی هر کدام از اپلیکیشن ها چند ثانیه لمس کنید تا یک علامت توقف در گوشه آن ها باز شود. این علامت را انتخاب کنید، اپلیکیشن مورد نظر بسته می شود.
در گوشی های مجهز به سیستم عامل اندروید نیز در قسمت Task Manager در پرونده RAM می توانید برنامه های در حال اجرا را ببندید.
یکی دیگر از قابلیت هایی که بلای جان باتری دستگاه است، روشن بودن مودم های وای فای، GPRS و GPS است. پس یادتان باشد وقتی به این قابلیت هایی نیاز ندارید مودم های مربوط را خاموش کنید.
علاوه بر این، قابلیت همزمان سازی بعضی اپلیکیشن ها به صورت آنلاین نیز می تواند باتری زیادی مصرف کند چرا که به صورت خودکار هر چند دقیقه یک بار به اینترنت متصل می شود و همین امر نیازمند انرژی بالایی است.
با کم کردن نور پس زمینه و کاهش مدت زمانی که صفحه نمایش در حال غیر فعال روشن می ماند هم می شود مصرف باتری دستگاه را کاهش داد.
در دستگاه های مجهز به iOS، کم کردن تعداد Notification ها تا حدودی مصرف باتری را محدود می کند. هر بار که یک Notificiation نمایش داده می شود صفحه نمایش دستگاه روشن می شود. اما در دستگاه های مجهز به اندروید، یک برنامه کلیدی امکان کنترل کامل مصرف باتری را به کاربر می دهد. در نسخه های قبل از اندروید 4 این برنامه در Settings، About Phone، Battery Use قرار دارد. در اندروید نسخه 4 این برنامه به یک قسمت مجزا در منوی Settings برده شده است. Battery Use به شما نشان می دهد هر کدام از عوامل مختلف چه مقدار از باتری دستگاه را مصرف می کنند.